Om vaccination covid-19

Vi är många som väntat på vaccinet mot covid-19, och nu är ivriga på att få börja med vaccinationen. Vi har fått information om att vi som vårdcentral kommer att ansvara för vaccinationen av våra listade patienter i de grupper som enligt Folkhälsomyndigheten ingår i fas 1-3, i följande prioritetsordning:

1. Personer som har hemsjukvård eller viss hemtjänst (definierat som omsorgsinsatser från kommuner, är boende i LSS eller har personlig assistent) och vuxna som bor med dem. Personer som endast har serviceinsatser (till exempel städning och matinköp) eller trygghetslarm ingår inte denna prioritetsgrupp.

2. Personer som är 70 år eller äldre.

3. Personer som tillhör riskgrupp som är yngre än 70 år.

Vi har ännu inte fått information om när vi får vaccin, hur många doser vi får åt gången eller detaljerade instruktioner kring hur vaccinationen ska gå till, men hoppas kunna återkomma med mer information under januari.

Så fort vi vet hur vi kommer att gå tillväga för att alla ska få vaccin i rätt ordning och på ett säkert sätt kommer vi att meddela er.

Det är många som ringer oss med frågor om hur vaccinationen ska gå till, och vill säkra sin tillgång till vaccin. Tyvärr har vi inte extra resurser att hantera alla frågor per telefon, utan ber er visa hänsyn till de som behöver kontakta oss i andra medicinska ärenden genom att inte ringa med frågor om vaccinationen – vi vet inte mer än vi skriver här. Vi lovar att lägga upp information här så fort vi vet mer, håll dig uppdaterad.

Om du har allmänna frågor om vaccinet – läs på 1177.se, Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket.

Tack alla för ert tålamod – håll ut lite till, tillsammans tar vi oss igenom detta.

Visa alla nyheter

Tidsbokning:
08-688 15 50

Telefonrådgivning:
08-688 15 51

Telefontid:
Mån - Fre
07:30 - 17:00

Återbudstelefon:
08-688 15 01

Faxnummer:
08-688 15 55

Din Vårdcentral Bagarmossen arbetar aktivt med att skapa bra förutsättningar för vård med bra miljö. Om miljöarbetet

Hitta hit