VIKTIG INFORMATION OM LISTNING

Vi har senaste tiden sett ett ökande problem med listningar, listning innebär det val man gör och som styr vilken vårdcentral som har ansvar för din vård.

Vi vill uppmärksamma dig på en situation där vi sett att personer förlorat sin listning hos oss.


- Personer som är/varit listade hos oss har listats om till en annan vårdcentral utan att de varit medvetna om det. Det har skett när personen varit i kontakt med annan vårdgivare i ett mindre ärende, antingen fysiskt eller digitalt. I samband med det har man gjort något slags godkännande, men inte varit medveten om att det innebär en omlistning till den vårdcentralen, och att man därmed förlorar sin husläkare och all vård hos oss. Den nya vårdgivaren tar då över din vård

- Personer har då listats om till den vårdcentral, då det betraktas som att man gjort ett helt nytt listningsval.

Det är viktigt att du vet att alla typer av ändringar i din listning gör att du förlorar din listning hos din nuvarande husläkare/vårdcentral.


Vi har tyvärr inget inflytande över listningssystemet som styrs centralt från Regionen. Vid omlistning från oss till annan vårdgivare avbryts all vård hos oss och den nya vårdgivaren tar över.


Vi kan inte ändra de omlistningar som gjorts. Om man vill komma tillbaka till oss, är du välkommen att lista om dig hos oss på nytt, men vi kan inte lova att du kan lista dig hos din tidigare husläkare om hen har full lista.

Önskar du lista dig hos oss är du välkommen att göra det digitalt via 1177.se eller manuellt via listningsblankett:

https://www.dvcb.se/vardval-stockholm-och-listning


Om detta har hänt dig beklagar vi verkligen och ber dig vända dig till Hälso-och Sjukvårdsförvaltningen (08- 123 132 00), som har ansvar för systemet. Du bör även kontakta den vårdcentral som du listats om till, och be dem förtydliga när och hur du listade dig hos dem.

Visa alla nyheter

Tidsbokning:
08-688 15 50

Telefonrådgivning:
08-688 15 51

Telefontid:
Mån - Fre
07:30 - 17:00

Återbudstelefon:
08-688 15 01

Faxnummer:
08-688 15 55

Din Vårdcentral Bagarmossen arbetar aktivt med att skapa bra förutsättningar för vård med bra miljö. Om miljöarbetet

Hitta hit